Viktig melding!
Vi utfører for tiden omfattende vedlikehold som forberedelse til den nye nettstedet. I løpet av denne perioden kan du støte på følgende problemer:
- Bilder vises ikke
- Koblinger som er ødelagte eller fører til manglende sider
- Innhold som ikke vises riktig
- Utdatert eller feilaktig informasjon
- Funksjonelle elementer (som skjemaer eller knapper) fungerer ikke
- Feil eller uventet oppførsel
- Navigasjonsproblemer eller ødelagte menyer
Hvis du opplever noen av disse eller andre problemer, kan du gi oss beskjed ved å sende en e-post til teknisk@efferus.no . Tilbakemeldingene dine er uvurderlige for å hjelpe oss med å forbedre nettstedet. Takk for din tålmodighet og forståelse.
Skvallerkål - Aegopodium podagraria
.Tegnforklaring til tabellen finner du ved å klikke på tegnet.
Bladfellende staude som blir ca 30 cm vid og 60 cm høy (opptil 1 meter). Den sprer seg via jordstengler og blir i de fleste sammenhenger betraktet som et ugress, som kan opptre svært innvaderende - særlig i Sør-Norge. Anbefales kanskje ikke å plante, men hvis du allerede har den i hagen så kan du gjøre nytte av den. Den smaker langt bedre enn den lukter, tolerer noe fottrafikk og endel skygge. Bladene kan høstes hele sesongen men smaker best på våren, og kan spises rå i salater eller kokes inn i suppe. Den har hatt ry på seg som grønnsak og kan ha blitt innført og dyrket av munkene. Tiltrekker seg bier og andre fordelaktige insekter. OBS! Det finnes gifitge forvekslingsarter. Skvallerkål har 3x3 blader og en hul stilk med langsgående furer.
Urtekildens Planteleksikon om Skvallerkål
Formering av skvallerkål
: Lett: Noe vanskelig
: Svært vanskelig
Frø :
Deling : Tuedeles på våren